Tatyana

Namn: Tatyana
Titel: Processtekniker på Jäseriet
Anställd sedan: 2006

Vad innebär din yrkesroll?
Jag jobbar i kontrollrummet, där vi odlar fram jäst och övervakar pågående jäsningar. Vi förbereder processerna med att diska all utrustning såsom ledningar och olika tankar. All övervakning och disk sker automatiskt med hjälp av ett styrsystem. När sen en odling är klar så separeras (tvättas) den till koncentrat och skickas till de olika linjerna i paketering för vidare förädling. Sen tar vi även emot olika kemikalier och råvaror som behövs för att framställa jäst tex melass. Dessutom separerar vi vårt avfall från odlingarna och lastar iväg vinass och salter från det. Vi säkerställer en hög kvalité och att arbetet utförs säkert. Ett väldigt omväxlande jobb. Det tillkommer såklart mycket annat som dyker upp på daglig basis.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Kommer till jobbet, tar en kopp kaffe pratar lite med kollegor med de olika skiften, avstämning hur fg skift gick. Var det något som gick fel, vad behöver vi tänka på. Vilka jäsningar ska startas, är tankar diskade osv, planera inför sitt skift. Sen jobbar jag på med det som behövs. Hantera allt ovan i min yrkesroll.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det är intressant, det är många uppgifter. Vi har en bra stämning, bra kollegor. Jag trivs jättebra!

Var gör du för att fortsätta utvecklas i ditt arbete?
Vi samarbetar med labb, diskuterar med programmerare. Det tillkommer hela tiden något nytt man behöver lära sig. Nyfiken och frågar hela tiden vilket får mig att utvecklas.

Hur skulle du beskriva kulturen och dina kollegor på Jästbolaget?
Trevliga kollegor, skojar mycket och har kul. Vi är ärliga, det är en naturlig sak här. Vi känner varandra bra och det skapar en trygghet att säga saker till varandra. Det är viktigt att kunna prata om saker och det gör vi. Vi är väldigt hjälpsamma mot varandra. Gör man fel så hjälps vi åt.

Vilka egenskaper är viktiga för att trivas och lyckas på Jästbolaget?
Att vara nyfiken, uppmärksam att hitta positiva saker i jobbet, även när det vid en första anblick inte känns kul. Man kan hitta glädje i det mesta, det är upp till mig som individ. Känna ansvar för sitt område och även utanför sitt eget område.

Våra värderingar är Modig, Pålitlig och Inspirerande, kan du ge ett exempel på en av dem från ditt arbete?
Modiga måste vi vara, vi jobbar ibland ensamma med våra beslut, vi behöver t ex gå till avlägsna anläggningsdelar även om det känns läskigt. Om det händer något behöver jag ta beslut, t ex, ska jag ringa chefen, underhållsavdelningen eller kan jag klara det själv. Mod är att våga ta beslut.

Vad är det bästa med att arbeta på Jästbolaget?
Spännande arbete, bra kollegor, vi har kul på jobbet och jobbar tätt tillsammans.

 

 

 

Tatyana

Recept, inspiration och bakskola!

Det är roligt. Det är gemenskap. Det ger glädje. På kronjäst.se hjälper vi dig att lyckas med bakningen.