Sökformulär

Vi använder cookies

Produkter

Konsument

14 KronJäst Matbröd 50 g

En färsk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. Jästcellerna arbetar produktivt tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen), men mindre effektivt i degar med tillsatt socker, dvs mer än 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl .
Färsk KronJäst för matbröd rörs ut i fingervarm degvätska (ca 38⁰) eller kallt vatten (ca 10⁰) för kalljästa bröd.  Därefter tillsätts övriga bakingredienser

Ett paket med färsk jäst innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

16 KronJäst Söta degar 50 gr

Färsk jäst som har optimal jäskraft i söta degar (en deg med minst 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl, t.ex. vetebröd). Jästcellerna i ett paket KronJäst för söta degar arbetar bäst tillsammans med socker, men mindre effektivt i degar utan tillsatt socker.

Färsk KronJäst för söta degar rörs ut i fingervarm degvätska (ca 38°C) eller kall degvätska (ca 10°C), vid kalljäsning. Därefter blandar man ner övriga bakingredienser innan man arbetar ihop allt till en smidig och elastisk deg.

Ett paket med färsk jäst innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

20 KronJäst Ekologisk 50 g

Ekologisk färsk jäst som är producerad på ekologiska råvaror och som är KRAV-märkt och certifierad av KRAV, Sveriges mest kända miljömärkning för ekologisk mat. Jästen är något mörkare i färgen och lite mjukare i konsistensen, samt har en annan doft jämfört med vanlig jäst, eftersom den ekologiska jästen är framställd med annan råvara och metod.

Jästen har optimal jäskraft i degar för matbröd. Jästcellerna arbetar produktivt tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen), men mindre effektivt i degar med tillsatt socker, dvs mer än 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl . Vill man baka en söt deg på KronJäst Ekologisk är rekommendationen att öka den totala jästiden med minst 30 minuter.

Färsk KronJäst Ekologisk rörs ut i fingervarm degvätska (ca 38°C) eller kall degvätska (ca 10°C), vid kalljäsning. Därefter blandar man ner övriga bakingredienser innan man arbetar ihop allt till en smidig och elastisk deg.

Ett paket med färsk jäst innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

54 KronJäst Torrjäst för söta degar 12 g

Torkad jäst som har optimal jäskraft i söta degar med tillsatt socker, dvs minst 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl, t.ex. vetebröd. Jästcellerna arbetar tillsammans med sockret och jobbar därför mindre effektivt i degar utan tillsatt socker.

Torr KronJäst för söta degar blandas ner i de torra bakingredienserna, innan den varma degvätskan (ca 45°C) tillsätts. Därefter arbetar man ihop allt till en smidig och elastisk deg.

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

 
5601 KronJäst Torrjäst för matbröd 12 g

Torkad jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. Jästcellerna arbetar tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen) och jobbar mindre effektivt i degar med tillsatt socker, dvs mer än 2,5 msk socker/sirap per 14 dl mjöl .

Torr KronJäst för matbröd blandas ner i de torra bakingredienserna, innan den varma degvätskan (ca 45⁰) tillsätts.

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

5704 Bagarens Surdeg - vete torkad

Bagarens surdeg vete torkad är en nyhet för alla som gillar surdegsbröd. Det är torkad surdeg som blandas ner i degen direkt vid degberedningen och som ger ett matbröd med smaken och karaktären av surdegsbröd.


Mängden är anpassad efter ett lämpligt grundrecept. Receptet kan varieras efter eget önskemål, med alternativa mjölsorter, olika form och garnering på brödet.

Blandas med: jäst + vatten + mjöl + olja + salt = 2-3 bröd.

Grundrecept på förpackning (undersidan av burken).

Minskd mängd jäst i receptet ger ytterligare jästid på brödet.

Kan även bakas med KronJäst torrjäst för matbröd. Använd fingervarmt vatten och minskar jästiden (låt jäsa till dubbel storlek).

Påse 50g.

Ingredienser: Torkad VETESURDEG (fermenterat VETEMJÖL, vatten, salt).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

5705 Bagarens surdeg råg torkad

 Bagarens surdeg råg torkad är en nyhet för alla som gillar surdegsbröd. Det är torkad surdeg som blandas ner i degen direkt vid degberedningen och som ger ett matbröd med smaken och karaktären av surdegsbröd.

Mängden är anpassad efter ett lämpligt grundrecept. Receptet kan varieras efter eget önskemål, med alternativa mjölsorter, olika form och gar

  • Blandas med: jäst + vatten + mjöl + olja + salt = 2-3 bröd.
  • Grundrecept på förpackning (undersidan av burken)
  • Minskd mängd jäst i receptet ger ytterligare jästid på brödet.
  • Kan även bakas med KronJäst torrjäst för matbröd. Använd fingervarmt vatten och minskar jästiden (låt jäsa till dubbel storlek).
  • Påse 50g.
  • Ingredienser: Torkad RÅGSURDEG (fermenterat RÅGMJÖL, vatten, salt) 
  • Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.
5801 Bagarens surdeg vete

Bagarens surdeg vete är en nyhet för alla som gillar surdegsbröd. Det är en surdeg med levande surdegskultur som kan användas direkt, spontant och enkelt.

Bagarens Surdeg behöver man inte mata, den är klar att blanda ner i degen direkt vid degberedningen och mängden är anpassad efter ett lämpligt grundrecept. Receptet kan varieras efter eget önskemål, med alternativa mjölsorter, olika form och garnering på brödet.

  • Blandas med: jäst + vatten + mjöl + olja + salt = 2-3 bröd.
  • Grundrecept på förpackning (undersidan av burken).
  • Minskd mängd jäst i receptet ger ytterligare jästid på brödet.
  • Burk med vridlock 150 g.
  • Ingredienser: Flytande VETESURDEG med levande surdegskultur (vatten, fermenterat VETEMJÖL).
  • Den levande surdegskulturen innehåller bla mjölksyrabakterier som naturligt producerar koldioxid. Förpackningen ska förvaras ordentligt kyld, max 6⁰C. Likväl kan produktion av koldioxid ske, vilket då innebär att förseglingen buktar utåt något. Detta är en helt naturlig och ofarlig process.
  • Bagarens Surdeg innehåller levande bakteriekulturer som ger smak och arom åt brödet. Surdegen är tillverkad på mjöl och vatten, på samma sätt som man gör hemma eller i bagerier. Jämfört med en surdeg som man har hemma har Bagarens Surdeg mindre jäskraft, eftersom burkarna inte ska gå sönder under hanteringen pga ett alltför stort ”lufttryck” i burken. Jästceller överlever inte någon längre tid i en sur miljö, men det gör mjölksyra och ättiksyrabakterier. Paketering av produkten sker när jästcellerna har klingat av i surdegen.
  • Förpackningen källsorteras: Burk och lock som hårdplast. Oblat som metall.
5802 Bagarens surdeg råg

Bagarens surdeg råg är en nyhet för alla som gillar surdegsbröd. Det är en surdeg med levande surdegskultur som kan användas direkt, spontant och enkelt.

Bagarens Surdeg behöver man inte mata, den är klar att blanda ner i degen direkt vid bakningen och mängden är anpassad efter ett lämpligt grundrecept. Receptet kan varieras efter eget önskemål, med alternativa mjölsorter, olika form och garnering på brödet.

  • Blandas med: jäst + vatten + mjöl + olja + salt = 2-3 bröd.
  • Grundrecept på förpackning (undersidan av burken).
  • Minskd mängd jäst i receptet ger ytterligare jästid på brödet.
  • Burk med vridlock 150 g.
  • Ingredienser: Flytande RÅGSURDEG med levande surdegskultur (vatten, fermenterat RÅGMJÖL, stabiliseringsmedel (E415), salt)

  • Den levande surdegskulturen innehåller bla mjölksyrabakterier som naturligt producerar koldioxid. Förpackningen ska förvaras ordentligt kyld, max 6⁰C. Likväl kan produktion av koldioxid ske, vilket då innebär att förseglingen buktar utåt något. Detta är en helt naturlig och ofarlig process.
  • Bagarens Surdeg innehåller levande bakteriekulturer som ger smak och arom åt brödet. Surdegen är tillverkad på mjöl och vatten, på samma sätt som man gör hemma eller i bagerier. Jämfört med en surdeg som man har hemma har Bagarens Surdeg mindre jäskraft, eftersom burkarna inte ska gå sönder under hanteringen pga ett alltför stort ”lufttryck” i burken. Jästceller överlever inte någon längre tid i en sur miljö, men det gör mjölksyra och ättiksyrabakterier. Paketering av produkten sker när jästcellerna har klingat av i surdegen.
  • Förpackningen källsorteras: Burk och lock som hårdplast. Oblat som metall.

Industri

4103 KronJäst jästlösning extra

En färsk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd.

Kronjäst jästlösning extra levereras i flytande form i tankbil, vilket innebär en smidig hantering för de stora bagerierna.

 

Kronjäst Jästlösning extra innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

 

4110 KronJäst jästlösning Container

En färsk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

 

Kronjäst jästlösning levereras i flytande form i container, vilket innebär en smidig hantering för de stora bagerierna.

Containern returneras till Jästbolaget, där den diskas och återanvänds.

7119 KronJäst söt torr 18kg

Torkad jäst som har optimal jäskraft i söta degar med tillsatt socker, dvs minst 3 msk socker/sirap per 1 paket färsk jäst, t.ex. vetebröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

7419 KronJäst torr original 18 kg

Torkad jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Bageri

1201 KronJäst Färsk original 1 kg

En färsk jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. 
KronJäst färsk original innehåller bara jästceller och vatten. Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

1301 KronJäst Färsk för söta degar 1 kg

En färsk jäst som har optimal jäskraft i söta degar med tillsatt socker, dvs minst 3 msk socker/sirap per 1 paket färsk jäst, t.ex. vetebröd. Jästcellerna arbetar produktivt tillsammans med sockret, men mindre effektivt i degar utan tillsatt socker.

Ett paket med färsk jäst innehåller bara jästceller och vatten. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

Förpackningen källsorteras som pappersförpackning.

 

7110 Kronjäst söt torr 20*500g

Torkad jäst som har optimal jäskraft i söta degar med tillsatt socker, dvs minst 3 msk socker/sirap per 1 paket färsk jäst, t.ex. vetebröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

7410 KronJäst torr original 20x500 g

Torkad jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).

 

7415 KronJäst torr original 10 kg

Torkad jäst som har optimal jäskraft i degar för matbröd. 

Jästen innehåller inga ingredienser eller tillsatser av spannmål som innehåller gluten, ägg, mjölk inklusive laktos eller andra allergener enligt EU-listan över allergener (1169/2011/EG).